Lakberendezés

Home Styler Studio

Hogyan kerüljön az étkezőasztal fölé a lámpa?

2019. július 30.

Az étkezőasztal helyes megvilágítása nem egyszerű, de egy kis odafigyeléssel és előre tervezéssel nagyon széppé teheted!

Szerintem vágjunk is bele a közepébe, hiszen ezért vagy itt!

1. Legelőször nézzük azt az esetet, ha adott a kiállás, ami nem az asztal fölé esik, viszont szakembert nem szeretnél hívni. Erre is lehet megoldást találni és ezzel egy kis izgalmat vinni a térbe. Azért óvatosan bánj vele, mert nem minden esetben érdemes ilyesmiben gondolkoznod! Egy korábbi munkámban így került az "új helyére" a függeszték, azaz az asztal fölé.

 

 

Ha jobban tetszik a sínes megoldás, akkor ezzel is megoldható a függeszték szükség szerinti "átmozgatása".

Forrás: Pinterest

De gondolkozhatsz izgalmas karos lámpákban is, mint például ezek.

Forrás: Pinterest

2. Ha még tervezés alatt van a kiállások helye, akkor mit érdemes átgondolnod:

a.) Az étkezőasztal mérete, formája.

Ha még nincs meg az étkezőasztal, akkor legalább annyit ki kell találnod, hogy mekkora méretet szeretnél, figyelve természetesen a rendelkezésedre álló tér adottságaira. Kerek legyen vagy szögletes? Ezeket azért fontos előre tudnod, hogy a fölé kerülő függeszték darabszámát és/vagy méretét, formáját meg tudd határozni. Nagyon furcsa hatást tud kelteni egy pici lámpa a nagy étkezőasztal fölött vagy a kerek asztal fölé egy hosszúkás lámpa.

b.) A fény iránya az asztalod fölött.

Étkezőasztal esetében szerencsésebb, ha a kiválasztott lámpának direkt fénye van, azaz lefelé világít...már ha szeretnéd tudni, mi az aznapi menü? :)

c.) Hány függeszték kerüljön az asztal fölé?

Ha egy szép csillárt választasz ki, ami stílusában és méretében illeszkedik az otthonodhoz, akkor az asztal közepére kell kérned a kiállást. Ez nem bonyolult, ha tudod az asztal méretét, formáját és annak tervezett helyét!

Ugyanígy tudod meghatározni, ha egy közös "talpon" van több függeszték. Hiszen ennek csak egy kiállás szükséges. (Elárulom neked, hogy ha hibáztál a számolással vagy egyszerűen a "pár centivel mégis arrébb kellene tenni" helyzet áll fenn, akkor még egy pici játéktered is van, függően a talp méretétől.)