Lakberendezés

Home Styler Studio

Cipőtárolásra tervezve

2019. július 09.

A "megint nem tudtam ellenállni" helyzetek otthoni orvoslására!

Ugye milyen nehéz ellenállni egy újabb csábításnak? Nyár van, süt a nap, csiripelnek a madarak és duruzsolnak a szebbnél szebb cipellők.... Persze, hogy megveszed, hisze ezt várja tőled az a gyönyörűség. Hogy otthon hová teszed el? Kit érdekel, megoldod! :)

Na jó, azért egy picit vegyük számba az előszobában rejlő lehetőségeket, csak a rend kedvéért és azért, hogy lásd, érdemes azt a szekrényt is tervezgetni... (igen, a tökéletes megoldás a gardrób külön cipőtárolóval, de mindet csak sorban) Ha a rendelkezésedre álló hellyel tudsz tervezni és befér egy szekrény, akkor csak a kreativitás és a belesuvasztandó dolgaid szabnak határt a képzelőerőnek...és a pénztárcád... :)

Ha vannak cipők, amiket szinte minden nap használsz és nem bánod, hogy szem előtt vannak, akkor nézd, milyen szép megoldás születhet! Ha LED világítással is feldobod, akkor szinte lebeg a szekrény a föld fölött. (a kiállást el ne felejtsd kérni villanyszereléskor :) ) De ha várhatóan nem csak a legszebb cipőid fognak, itt sorakozni milliméter pontossággal és még nagyobb gondossággal elrendezve, akkor meggondolandó!

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Naná, hogy a többit eldughatod a szekrénybe! De hogy lehet azt is úgy kitalálni, hogy kézre essen? :) Semmiképp ne arra gondolj, hogy legyen néhány fix és magas polcod, ahol egymás tetejére hányod a cipőket! Ha éppen egy másik cipőre van szükséged, mint ami éppen felül van, akkor nagyon mérgelődős lesz az indulásod. A sok korábbi turkálással pedig lehet, hogy az került legalulra és természetesen akkor már jól össze is nyomódott. A polcos megoldás helyett érdemes tervezni és előre gondolkozni kicsit, bár tudom, hogy sokszor már pont ez hiányzik az életedből, de higgy nekem, érdemes!

Ha van elég hely az előszobában, akkor ez egy praktikus és cipőkímélő megoldás, bár a család "fejedre nőtt" tagjainak cipőit érdemes felülre tenni vagy azokat, amiket szezonálisan éppen nem használtok. :)

Forrás: Pinterest

Ha szűkebb hely van, akkor is érdemes átgondolni ezt a megoldást.

Forrás: Pinterest

Ha a szekrény ajtók szép elosztására is figyelni szeretnél, akkor még izgalmasabb lesz az összkép, több stílusban is tudsz tervezni és mégis hasonló a megoldás.

Forrás: Pinterest

Ez sem rossz ötlet, bár jóval kevesebb cipőt tudsz elhelyezni benne, mint az előzőek esteében. Abban viszont neked van igazad, hogy ez kíméletesebb tárolás a kényes cipőknek.

Forrás: Pinterest

De akár a teljes előszobaszekrény magasságában is gondolkozhatsz, ha sok helyed van és vigyázol a cipőidre. 

Forrás: Pinterest

Ha az előszobában kevés a hely vagy fér még a lépcső alá, miért is ne! Van ebből fiókos megoldásban és...

Forrás: Pinterest

...nyíló ajtóval is, ha kisebb mélység áll rendelkezésedre.

Forrás: Pinterest

Csak egy pad fér el az előszobában? Azonnal pakold tele cipőkkel! :) Ebben az esetben azért célszerű még valahol a lakásban helyet találni a többi cipőnek és itt csak a sűrűn használtakat tartani.

 

Forrás: Pinterest

Ez is egy nagyon kellemes megoldás, egy adag cipő eltüntetésére!

Forrás: Pinterest

Ha úgy érzed nem tudod megtervezni és gondolatban még eddig jutottál, akkor keress bátran, gondoljuk át együtt! :)

Forrás. Pinterest

Mi nők tudjuk igazán, hogy mindent a szép cipőkért! :) Mert a szép cipő energetizáló, hidratáló, fiatalító, jókedvre derítő, "megérdemlem", fogyok tőle, "a férfiak ezt nem mindig értik" dolog! :)))

 

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Mit kezdjek a WC mögötti fallal?!

Beépített WC tartály esetén érdemes tovább, de főként előre gondolkozni!

Sok visszajelzést kapok olyanoktól, akik éppen építkezés vagy felújítás kellős közepén vannak, hogy egy-egy témában, de jó, hogy leírtam a tapasztalataimat, javaslataimat. Ennek nagyon örülök és továbbra is igyekszek olyan témákat találni, amelyek nem feltétlenül képviselnek nagy volument egy építkezés, átalakítás, felújítás során, mégis nagy bosszúságot tudnak okozni, ha valamire nem gondoltatok! Tudom...tapasztalatból is, hogy mennyire fárasztó mindent végiggondolni, de higgyétek el, megéri!

Így jutott eszembe a mai téma is, ami sokaknak lehet, hogy "lerágott csont", de mások nem így vannak ezzel és eszükbe sem jut, hogy mit lehet még egy WC falból kihozni! Tapasztalataim szerint tehát sokszor fel sem merül, hogy milyen kellemes megoldásokkal lehet feldobni és mennyire praktikusan kihasználható ez a hely, ha arra van szükség. :)

WC kialakításakor ma már előnyben részesítjük a beépített vagy falba rejtett rendszereket. Ha pedig már elköteleződtünk mellette, akkor érdemes néhány lehetőséget megnézni, praktikum és dizájn szempontból. Nagyon sok és sokféle megoldás lehetséges, amiknek csak a stílus és a képzelet szabhat határt!

Tehát abból induljunk ki, hogy a falsík mögötti rendszer esetén mit kezdhetnénk a fallal. Ahogy fentebb is írtam, ezt is érdemes előre megtervezni és végiggondolni, mert akkor lesz igazán szép az összhatás!

Ha arra szavazol, hogy semmi plusz tárolóhelyre nincs szükséged, akkor izgalmas burkolatmegoldással is nagyon szép lehet a végeredmény. Ebben az esetben akár mennyezetig is futhat az előtétfal.

Forrás: Pinterest

Szintén izgalmas megoldás, ha csak a beépített rendszer elrejtéséhez szükséges magasságig kéred az előtétfalat. Az így képződött "polcocskával" pedig a női kezek tudnak csodát tenni! Néhány hangulatos kiegészítő és már kész is. Kellemes és meleg a hatás, ahová jó bemenni! :)

Forrás: Pinterest

Szinte ugyanez az elgondolás, de mégis egy kis játékkal és szpottal máris mennyire más! Külön izgalmas, hogy a padlóburkolat felfut a WC háta mögötti falra, mellyel sokkal tágasabb térhatás érhető el. Arra azért gondolj előre, ha ilyet szeretnél, akkor a szpothoz a kiállásokat előre oda kell kérned! Sőt, tovább megyek, a pontos helyét is meg fogják kérdezni, készülj a válasszal előre! :)

Forrás: Pinterest

Ennek is lehet egy továbbgondolt változata, ami szintén nagyon mutatós é s látszik rajta a tervezés. Ha csupán egy falfülkét kérsz, valamilyen izgalmas dísztárgyat teszel bele és szpot világítással emeled ki. Ha beleszerettél máris és csak szpottal tudod elképzelni, akkor fontos, hogy itt is kérd a kiállást!

Forrás: Pinterest

Nagyon elegáns és kellemes hatás érhető el, ha az előzőhöz adunk egy kis fa-hatást is! Bár itt nincs szpot, de ha te azt is szeretnél bele, akkor ne fékezd magad! Ennek a megoldásnak a LED szalag is jól állhat, de akkor nem csupán a kiállásra kell gondolnod, hanem a trafó elrejtéséről is gondoskodni kell!

Forrás: Pinterest

Ha szeretnél plusz tárolóhelyet például WC-papírnak, tisztítószereknek, egyéb nem feltétlenül mutogatni való dolgoknak, akkor mindenképp szekrényben gondolkodj! Erre is vannak egyedi megoldások, de javasolom, hogy a higiéniára és a tisztántarthatóságra is figyelj!

Ebben az esetben a felül lévő polcokat valószínűleg csak létráról fogod elérni vagy a WC-re állva... :) Ettől függetlenül szeretem! Ha LED szalagot teszel a nyitott részbe, akkor a trafót a szekrényben el tudod rejteni. Kiállást ne felejts el kérni villanyszereléskor!

Forrás: Pinterest

 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Nekem ez a megoldás is nagyon tetszik, ha van elég hely a WC-ben és vállalod, hogy szeretni fogod takarítani!

Forrás: Pinterest

Az extrém megoldások híveinek is lehet igazi gyöngyszemeket varázsolni! ...írtam, csak a képzelet szabhat határt...:) 

Forrás: Pinterest

Összegezve tehát, engedd szabadjára a fantáziádat, gondolkozz előre, tervezz és legyen olyan, amilyennek megálmodtad! Ha egyedül mégsem megy, akkor pedig keress bizalommal! :)

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Előszoba szekrény, érdemes figyelned és tervezned!

Hoztam ma egy olyan témát, amire érdemes gondolni az előszoba tervezése kapcsán! Nem nagy dolog, azaz nem tűnik annak. :) Képzeld el, hogy szépen kitaláltad az előszobába a lámpá(ka)t, kitaláltad, hogy milyen legyen a mennyezetig futó, "mindentelnyeletekvele" szekrény. Boldog vagy, hiszen végre olyan lesz, amilyennek mindig is elképzelted! De mégis van valami, amire nagyon kevesen gondolnak, amire ha nem figyelsz, kellemetlen pillanatokat fog okozni! Azzal nem mondok újat, hogy az előszoba sok otthon esetében nem a hatalmas térről szól, hanem inkább a "centizésről". Ha nálad is ez a helyzet - és nem tolóajtós szekrényt szeretnél azért mert nem tetszik, vagy mert nincs rá elegendő helyed -, akkor úgy érdemes tervezned, hogy azt is megvizsgálod, vajon a szekrényajtó nem fog-e beleakadni az előszobába tervezett függőlámpa kábelébe? Ha mennyezeti lámpát szeretnél, akkor pedig ne csak a kiállás helyéhez viszonyíts, hiszen a mennyezeti lámpának mindenképp lesz átmérője és magassága (mennyezettől lefelé értem :), a belógását), alakzattól és stílustól függetlenül. (Ha süllyesztett szpot vagy led megoldás lesz, akkor nem is kell tovább olvasnod, csak ha érdekel.)

Nyilván az előszoba adottságaitól és az otthonod stílusától nagyban függ, hogyan érdemes tervezni. Néhány tippet azért mindenképp szeretnék adni, amivel elkerülhető a baj. Remélem lesz, amelyik segít! :) Figyelsz az ajtók nyitási méretére (azaz, ha kinyitod, levered vele a lámpát vagy nem :) ), ha a tervezett szekrény méretei és az ésszerűség, valamint az esztétika megengedi.

Geräumiger Flur   - Shtepi -   #Flur #Geräumiger #Shtepi

Forrás Pinterest

Forrás Pinterest

Apartment Entrance Foyer House 63 Ideas #house #apartment

Forrás: Pinterest

Mennyezeti lámpa esetében, ha nem túl magasak a lámpák, akkor egy izgalmas megoldás lehet akár bútorlappal rátakarni. Így az ajtó alacsonyabbról tud indulni és máris a mennyezeti lámpa alsó síkja alá fog nyílni.

Mudroom Ideas - With these beautiful mudroom ideas, you can make that cluttered entranceway one of one of the most properly designed places in your house. Whether your design is. #mudroomideas #mudroom #mudroompinterest

Forrás: Pinterest

Katowice apartment with bright and cozy interior Superpozycja architekci (15)

Forrás: Pinterest

Ha idejében eszedbe jut és előre tervezel, azaz már a mennyezeti lámpát is kinézted vagy akár meg is rendelted, akkor gipszkartonnal is lehet segíteni a helyzeten. Így is a szekrényajtó teteje lejjebb kerül és nem ütközik majd a mennyezeti lámpába.

Интерьер кухни-гостиной

Forrás: Pinterest

20+ Delicate Wardrobe Designs Ideas For Nowadays

Forrás: Pinterest

Persze szabadon is hagyható vagy alacsonyabbra tervezhető az új szekrény, de én nem szeretem azt a megoldást alkalmazni, ahol már egy tárolókosár se fér el a tetején. Miért? Egyszerűen azért, mert könnyebb rendet és tisztaságot tartani. Ez a "rés" pedig egy jó kis búvóhely lesz a porcicáknak, amit kizárólag létrán táncolva lehet takarítani, azt is csak tüzes szavak mormolása közben. :)

→102 Fotos para Renovar seu Hall de Entrada - Decostore. Piso de madeira, armario planejado branco, pendurador, cabideiro, espelho retangular, futon, parede branca.

Forrás: Pinterest

Függeszték esetén, ha a tervezett helyen beleakadna az ajtó, akkor az már egy picit bonyolultabb kérdés. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy biztosan, csak nyíló ajtó kerülhet a szekrényre? Ha a válasz igen, akkor méricskélni kell és kitalálni, hogy vajon az oldalra nyíló ajtóval vagy a felfelé nyíló ajtóval lehet megoldani a helyzetet. Ha így nem születik szép megoldás, akkor nézd meg, milyen lenne, ha a függeszték(ek)et másként osztanád el, esetleg kevesebb kerülne fel vagy más helyre. Ha végül egyikkel se boldogulsz, akkor próbálj meg mennyezeti lámpákkal vagy akár süllyesztett szpot megoldásokkal megbarátkozni. Hidd el minden stílushoz fogsz szépet találni, ha előre tervezel!

 

entrance hall

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Reforma de Apartamento em Moscou por Geometrium DS - Apartamento Jovial - Apartamento Decorado - Decoração de Apartamento - Apartamento Integrado - Sala Integrada - Cozinha Integrada - #BlogDecostore - Hall Decorado - Decoração de Hall - Ladrilho Hidráulico - Piso Hidráulico - Parede Marrom - Hall de Apartamento

Forrás: Pinterest

Фото дизайн-проект интерьера квартиры г. Москва, Ленинский пр-т, д. 107, к. 1, 105 кв.м. 126 000 руб. - 

 Forrás: Pinterest

Most valószínűleg elgondolkodtál a fentieken... Remélem, még idejében szóltam és tudtam neked segíteni! :)

Ha pedig szeretnéd átbeszélni, akkor keress bátran!

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Mosdó fölötti faliszekrény a fürdőszobában

Mire jó a mosdó fölötti fali szekrény...még?

Úgy gondoltam, hogy a fürdőszobában még van néhány "nem mindig gondolunk rá" dolog. Ezért most a mosdó feletti szekrény létjogosultságát szeretném magasabb szintre emelni. :) Rendben, nem minden esetben beszélünk szekrényről, hiszen kerülhet oda valamilyen tükörrel kombinált polcos verzió is, de van akinek csak egyszerűen a tükör tetszik fürdőszobai mosdó fölött. Bármelyikre is essen a választásod a saját otthonod fürdőjében, egyben biztos vagyok, konnektorra (szebb és "lakberendezősebb" nevén: dugaljra) biztosan szükséged lesz! Ezzel szerintem nem mindenkinek mondtam újat, de azért érdemes ezt is kicsit továbbgondolni. Ha szekrényben vagy polcos elemben gondolkozol, akkor légy résen és ne bízd a véletlenre vagy a "majd a végén kitaláljuk"-ra a részleteket! Akár felújítod a fürdőszobádat, akár építés alatt van a teljes otthonod, gondold végig és tervezd meg, hogy milyen lesz a bútor - jelen esetben a felső elem! Még akkor is, ha már alig van energiád, meg fog térülni - itt is -, hogy előre gondolkoztál!Ha a mosdó feletti szekrény ajtós lesz, azaz a rendmániás vagy, esetleg minimalista stílusban képzelted el vagy csupán "már a csukott ajtótól is rend van" táborba tartozol (én is :) ), akkor már használd ki a lehetőséget és a konnektor helyét úgy tervezd meg, hogy bent legyen a szekrényben. Szuper megoldás az elektromos fogkefe vagy borotva feltöltéséhez "rejtett üzemmódban". Így használatkor csak kikapod, használod, visszateszed a szekrénybe tölteni. 

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Hm...miért ne?! ;)

Forrás: Pinterest

Ha semmiképpen se fér el a mosdó fölött vagy csak nem szeretnél vagy van egy ehhez passzoló szabad falfelületed, akkor íme +1 tipp...csak neked! :)

Forrás: Pinterest

Ha pedig szeretnéd átbeszélni, akkor keress bátran!

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Törölközőszárító radiátort szeretnék! Rendben, de mire figyelj!

A fürdőszoba egy szentély, ahol nem csak a napi port és problémákat mossuk le magunkról, hanem lazítunk, átgondoljuk a napi történéseket és kicsit a saját gondolatainkba tudunk mélyedni. Így ma már mindenkinek fontos, hogy komfortos legyen a fürdőszobája, igazodva annak paramétereihez. A komfort megteremtéséhez hozzátartozik a törölközőszárító radiátor is és annak helyes kiválasztása. Nyáron ha jó idő van, ahogyan most is, a legfőbb problémánk a lakás hűvösen tartása. Ilyenkor nem is érezzük feltétlenül a jelentőségét, bár a törölközőt azért így is rá lehet dobni... :) Mivel azonban a legtöbben ebben az időszakban vágnak bele a felújításba, építésbe, átalakításba, fontos gondolni a téli időszakra vagy az átmeneti hűvösebb napokra, hetekre. Bő egy héttel ezelőtt is még tapasztalhattunk ilyet, hiszen 15 fok körül mozgott a hőmérséklet és sok otthonban már májusban vagy akár korábban nem ment a fűtés. Brrr...

Először érdemes kitalálni, hogy mit várunk el a radiátortól? Szép és dizájnos legyen?

kőradiátor, törölközőszárítós design radiátor, elektromos fürdőszobai radiátor, márvány fürdőszoba

törölközőszárítós radiátor, luxus radiátor, luxus álló radiátor

tükör radiátor, fürdőszobai design radiátor, elektromos radiátor, luxus radiátor

 

Megfelelő legyen a mérete a fürdőszobánk adottságaihoz?

króm törölközőszárító, kicsi radiátor, keskeny törölközőszárító, kicsi törölközőszárító

 

törölközőszárító radiátor, szögletes radiátor radiátor, törölközőszárító

törölközőszárítós radiátor, fekvő radiátor, csőradiátor, színes fürdőszobai radiátor

színes fürdőszobai radiátor, csőradiátor, elektromos radiátor, olasz design

inox radiátor, rozsdamentes radiátor, inox törölközőszárító, rozsdamentes törölközőszárító

Adjon elegendő meleget a fürdőszobánk méretéhez igazítva, azaz megfelelő legyen a teljesítménye? Szárítsa meg a törölközőt? Ne csak télen, amikor a fűtés megy, szárítson törölközőt, hanem az átmeneti fűtésmentes időszakokban is? Sok szempont, amiket érdemes őszintén fontolóra venni! Az egyik fontos és utólagosan már csak bontással és költségesen megoldható kérdés, ha az átmeneti, hűvösebb időszakokban is szeretnénk a megszáradt törölközőt élvezni. Hiszen ki szeret fura szagú, nyirkos törölközőbe burkolózni frissen, fürdés után? :) Erre persze van megoldás csak érdemes odafigyelni! Olyan típusú törölközőszárító radiátort válassz, amely - szép szakszóval élve - hybrid üzemű és így bármikor hajlandó megszárítani törcsidet. :) Hogy is kell ezt elképzelni? Ezek a radiátorok üzemeltethetőek a fűtésrendszerről is, de elektromos radiátorként is funkcionálnak, amikor a fűtés nem megy. Ehhez azonban egy további, védelemmel ellátott aljzatra van szükség, hogy az elektromos radiátor funkcióját is beteljesíthesse! :)

Azért az is fontos szempont szerintem - mivel én fázós vagyok alapvetően -, hogy az átmeneti időszakban így a fürdőszobában is meleg vár, a száraz és meleg törölköző pedig már csak a hab a szelet sütin! 

Még egy pluszként elárulom, hogy ezek a hybrid vagy barátibb nevén vegyes üzemű radiátorok már nem csak fürdőszobai radiátorok esetében lehetségesek. Hisz átmeneti időszakban, ha fázunk, akkor nem csak a fürdőben fázunk...azaz én biztosan nem csak ott... :)

A képeken látható radiátorok és további praktikus vagy dizájn darabok beszerzéséért se kell bújnod a különböző oldalakat, keresd a Senia Group kínálatában.

Ha pedig bizonytalan vagy, keress bátran!

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

 

Mi kellene az ablakra...?

Milyen fura nevek: római roló, roletta, pliszé, sávroló, lapfüggöny

Az előző bejegyzésemben a radiátor és függöny lehetőségeiről írtam. Arról azonban nem sok szó esett, hogy még mi más kerülhet az ablakra. Ahogy a címben is láttátok, sok fura elnevezés és így lehetőség is van. Te hallottad már ezeket? Tudod is, hogy melyik név mit takar? :) Tudod mit? Fussuk azért át közösen!

Kezdjük a római rolóval, amit biztos, sokan ismertek, esetleg a nevében nem voltatok biztosak. Ez például - ahogyan az előző bejegyzésemben is írtam - radiátor fölé is kellemes látványt nyújtó és praktikus megoldás lehet. Amire figyelni kell, hogy amennyiben az ablak nyitható, akkor szükséges legalább 25 cm ahhoz, hogy teljesen fellapolható legyen és valóban kinyíljon az ablak. Így az akrobatikus mozdulatok elkerülhetőek lesznek. :) Mindenképp egyeztess az ablak pontos paramétereiről megrendeléskor! Ha üvegajtóhoz (például teraszajtó) szeretnél római rolót, akkor javasolom, hogy gondold végig, mennyire fogod szeretni a folyamatos fel-le húzogatást. Ezen a képen fix üvegfal elé került és ha jobban megnézitek még egy vékony díszléccel is nagyvonalúbbá tették a látványt. 

4_1.jpg

Forrás: Pinterest

De takarás nélkül is szép lesz az összhatás.

3_1.jpg

Forrás: Pinterest

A használattól függően, többféle anyagból is készülhet római roló. Amit mindenképp tarts szem előtt az anyag kiválasztásánál, hogy színben és stílusában illeszkedjen az otthonodba!

Forrás: Pinterest

Nagyon szép és átgondolt hatást érhetsz el, ha földig érő dekorral kombinálod.

Forrás: Pinterest

Window Treatment Ideas - A visual dictionary of a great deal of the most effective available home window therapy concepts for your residence. #windowtreatmentideas #windowideas #windowtopperstyles

Forrás: Pinterest

Bay window, window formed as the exterior expression of a bay within a structure, a bay in this context being an interior recess made by the outward projection of a wall. Find and save ideas about Bay windows on clevelandcourage.org | See more ideas about Bay window seats, Curtains in bay window and Bay window curtain inspiration #BayWindow #BowWindow #BayWindowIdeas #BayWindowCurtain

Forrás: Pinterest

Apropó! Mire gondolsz, ha azt a szót hallod, hogy "raffroló"? Persze, hogy a római rolóra! Már szakértő is lettél! ;)

A roletta is sok esetben lehet kedvelt megoldás, ha az otthonod stílusához illeszkedik. A kiválasztás során roletta textilminták sokaságából lehet válogatni. Érdemes előre meghatározni az elvárásaidat az anyaghasználat kapcsán, mivel a fényáteresztőtől a fényvisszaverő anyagig széles a választék.

Forrás: Pinterest

Ezt is lehet kombinálni földig engedett függönnyel. Nézd, milyen izgalmas a fényzáró roletta fényáteresztő függönnyel kombinálva!

Forrás: Pinterest

A fürdőben is jó szolgálatot tehet, de erre a római roló is alkalmas. Persze csak olyan helyen, ahol nem fog veled együtt zuhanyozni. :)

I chose this pin because I liked the simplicity of the blind on the window, plus the design of the radiator works very well, it becomes a feature in its own right. I would chose a more MOCCA colour for the blind to pick up the colour in the floor tiles. #mainbathroomdesigns

Forrás: Pinterest

Ha az árnyékolást és a fényáteresztő szerepét egyszerre szeretnéd megoldani, akkor érdemes a sávrolóban gondolkoznod. Sávosan váltakoznak a sűrű szövésű és a fényáteresztő tulajdonságú sávok. A szerkezetnek köszönhetően, alapvetően 2 állásban használható, melyből az egyik sötétítő funkciót látja el, a másik pedig beengedi a fényt. Izgalmas megoldás, de vedd figyelembe, hogy közel annyi fényt se enged be, mint például a fényáteresztő függöny vagy a fényáteresztő anyagból készült római roló.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A pliszét se hagyjuk ki a listánkból, de mi lehet az? Valami, ami sok fura adottságú ablakra is lehet megoldás! Már csak bele kell szeretni, de ez ízlés és stílus kérdése. Maga az anyag pliszírozva (harmonikaszerűen hajtogatva ;)) van, és a szerkezetnek köszönhetően ez kényelmes használatot biztosít kis helyet igényelve. Lehet fényáteresztő, árnyékoló vagy fényzáró anyagból is.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A végére egy még mindig divatos megoldást hagytam, a lapfüggönyt. Ez a földig érő függöny szerelmeseinek ad egy letisztultabb lehetőséget. Mivel az anyag ki van feszítve, így a mintás anyagokat kedvelők kiélhetik magukat, hiszen a függöny mintája itt érvényesül igazán! Ez nem azt jelenti, hogy csak mintás anyagból érdemes! Sőt, néha az anyagok látszólagos puritánsága adhatja az enteriőrhöz azt a pluszt, amitől harmonikus lesz a tér. Arra azért itt is figyelj, hogy az ajtó vagy ablak nyitható legyen, hiszen nyitáshoz parkoltatni kell elhúzáskor a paneleket, amihez helyre van szükség!

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

A szalagfüggönnyel ne keverjétek össze, az picit más! :)

Kicsit egyberázogatva a fentieket, úgy gondolom már rájöttél, hogy szeretem használni a textileket az enteriőrben. Az én véleményem az, hogy egy otthon a textilektől lesz puha és "hazavárós"...tudjátok, az "i"-re a pont. Ez nem azt jelenti, hogy például irodába nem fontos. Alapvetően a stílus, az adottságok és a személyes elvárásaitok határozzák meg, mitől lesz kellemes és barátságos hangulatú a tér! 

Nehéz eldönteni, hogy az enteriőrbe melyik megoldás passzol, milyen anyagból legyen, hogyan illeszkedik majd az enteriőrbe, mitől forr minden részlet egy egységgé... Érdemes kialakítani egy koncepciót, melynek mentén kerülnek a bútorok, lámpák és lakástextilek és kiegészítők kiválasztásra! Ha bizonytalan vagy, keress bátran!

home_styler_logo_rgb_feher_alapon.jpg

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Segítség! Radiátor van az ablak alatt! Mi legyen a függönnyel?

Ismerős a probléma? Miket nem kérdezek! Persze, hogy ismerős, hiszen nem véletlenül szeretnél többet megtudni a kérdésről! :)

Első és legfontosabb dolog, hogy nem esünk kétségbe, mert van megoldás, többféle is! ;) Attól, hogy az ablak alá radiátor került, még nyugodtan lehet igényesen és elegánsan függönyözni. Általában nem javasolják még a fényáteresztőt sem a radiátor elé lógatni, nehogy csökkenjen a hatásfoka. No én ezt mindenképp cáfolnám, méghozzá saját tapasztalatból! Ha minden vágyad az, hogy földig érő függönyeid legyenek - nekem is ez a kedvencem - akkor ne engedd, hogy elijesszenek!

Nézzük azért meg egy ábra segítségével, a különböző hosszúságokat. Az 1. képen a párkány fölött kb. 1 cm-rel van a függöny alja. Azt úgy gondolom, nem szükséges magyaráznom, hogy mennyire nem nyújt szép látványt?! Szűkít és összenyomja a teret és befejezetlen hatású, mintha a radiátort szándékosan helyeznénk fókuszpontba. Persze vannak esetek, amikor másképp nem lehet, például íróasztal van az ablakhoz tolva. Bár ebben az esetben egy római roló szebb és talán praktikusabb megoldás... A 2. képen a radiátor fölött végződik 1-2 cm-vel. Erről ugyanaz a véleményem, mint az 1. képről...inkább római roló, ha másképp nem megoldható... A 3. képen a padlószint fölött 1-2 cm-rel van a függöny alja. Így lesz szép és elegáns, nem utolsó sorban a radiátorról is eltereli a figyelmet. Persze, ha gyönyörű dizájn radiátoraid vannak, akkor azokat azért ne takarjuk el! Inkább keress meg, hogy a hozzád passzoló legjobb megoldást találjuk meg! :)

rajz.jpg

Tehát, ha például radiátortakaró vagy íróasztal van az ablak alatt, akkor inkább a római roló, mint a rövid függöny. Azt nem állítom, hogy minden esetben, nagyban függ a hely adottságaitól és persze stílusától is. A római roló nem csak a képen látható sűrű szövésű anyagból készülhet, hanem fényáteresztő anyagból is. Azonban arra figyelni kell, ha nem fix az ablak, akkor az ablak fölött kb. 25 cm hely szükséges ahhoz, hogy az ablak nyitható legyen. De a római rolóról részletesebben majd egy másik alkalommal. :)

Brady design portfolio interiors styles

Forrás: Pinterest

Amire még érdemes figyelned, hogy a földig engedett fényáteresztő nem mindegy hogyan van feltéve. Arra nagyon figyelj, hogy akár mennyezeti, akár fali karnist szeretnél használni, a függöny esését ne törje meg a radiátor. Ez azt jelenti, hogy olyan távolságot kell tartani, hogy a függöny szépen tudjon redőzni, hullámozni.

De mi a helyzet a sötétítővel? Radiátor elé azt semmiképp nem javaslom, azaz behúzva nem. Akkor mi a megoldás? Érdemes más megoldást találni a sötétítésre (pl. redőny) és a sötétítőt csak "keretként", dekorációs céllal használni az ablak két oldalán. A hatás így is nagyon szép lesz. Radiátor takaró esetén is nagyon szépen tud mutatni az ablak két oldalán.

1_2.jpg

Forrás: Pinterest

Ha pedig több fényt szeretnél beengedni és nem ragaszkodsz a fényáteresztőhöz, csak a sötétítővel dekoráld az ablakokat. Ez is izgalmas és elegáns, de csak a megfelelő stílusú enteriőrben mutat jól.

3.jpg

 Forrás: Pinterest

Ha maradt olyan kérdés, amire nem kaptál választ vagy több segítségre van szükséged, keress bátran! :)

home_styler_logo_rgb_feher_alapon.jpg

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Kedvcsináló a 2019. év Pantone színéhez, a Living coralhoz

Ismered már ezt a színt? Nézzük át közösen, hogyan lehet kedved szerint használni! ;)

Kezdjük a falakkal. Még ha menet közben rájöttél is a tényre, hogy imádod ezt a színt, akkor is kérlek, ne borítsd az összes falat ezzel a színnel! :) Emelj ki egy-egy központi falat, hidd el elég lesz! Életre kel tőle a tér, vidámságot hoz az otthonodba és utólag hálás leszel nekem érte! ;)

Forrás: Pinterest

Látod, nem kell nagy dolgokban gondolkozni mindig, hiszen így is gyönyörű. Annyit megjegyeznék, hogy egy ilyen festési megoldáshoz dukál egy izgalmas lámpa, amit a korall fal körülölelgethet és megszeretgethet! ;)

Forrás: Pinterest

Egyszerűbb, gyorsabb és még költséghatékonyabb megoldás, ha csak egy jó vastag csíkot festesz a falra és kész. Igen, tagadhatatlan, hogy ez sem időben, sem energiában és még pénzben se egy nagy kihívás. Viszont nagyon mutatós tud lenni! Miért lehet még praktikus? Nos, csak így magunk között szólva, a férjeket estére már kész tényekkel lehet várni...:D Jujjjjj, de rosszak vagyunk!

Forrás: Pinterest

vagy így jobban szereted?

Forrás: Pinterest

Na jó, ez nem egy pár órás feladat, de ha a férjeinket és akár a gyerekeinket is eltávolítjuk otthonról, mert a diy megoldások hívei vagyunk...ezzel is lehet 1-2 nap alatt valamit kezdeni. :) Ha nem megy, akkor sírós vallomás életünk párjának és hátha jó kis közös program lesz és miegymás... ;)

Forrás: Pinterest

Ha csak részletekben gondolkozunk, akkor a még mindig divatos bútorátfestés is eszünkbe juthat.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ez a megoldás pedig nagyon-nagyon vagány, akár a mosógépet is eltakarhatjuk vele, de legyünk kreatívak és bátrak! :)

Forrás: Pinterest

Ha úgyis bútorvásárlás előtt állsz és nagy szerelem ez a szín, akkor légy bátor és vágj bele! A semleges színek között érvényesül igazán és figyeld csak meg, hogy a rose gold milyen jól áll neki! Na jó, kicsit csajos, de ki tudja...

Forrás: Pinterest

Persze az is tökéletes választás, ha csak a dekorációt frissíted! Fontos-e? Naná, hiszen nőből vagyunk és imádunk vásárolni...igen, én is...persze, ha a férjem kérdezi, akkor "Ah, már ezer éve megvan csak eddig nem használtam...!" Próbáld ki, néha beválik! :D

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

 

Mindezeket megkoronázhatod, ha a férjednek jelzed az igényed egy csokor friss - természetesen coral színű - tulipánra. Hisz már csicseregnek a tavaszi madarak! :)

Forrás: Pinterest

Remélem, meghoztam a kedved egy kis tavaszváró otthonfrissítéshez! :) Ha nincs időd, kedved vagy csupán bizonytalan vagy, keress nyugodtan! :)

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Hálószoba titkok 3.

Még mindig vannak lehetőségek az ágy és a körülötte lévő fal kialakítására! ;) Nem kell csak a kárpitban gondolkozni és vannak hálószobák, ahol a tárolás is kritikus. Erre az esetre is mutatok néhány megoldást. Persze a lehetőségeket mindig a hálószoba adottságai határozzák meg és persze TE! :)

Arra gondoltam, hogy ma nézzük meg egy kicsit, hogy bútorlappal milyen lesz az ágyad! Máris itt az első példa, ami meglehetősen minimalista megoldás. Szép, letisztult, funkcionálisan is rendben van. De ha az én ágyam lenne, biztosan kék-zöld lennék már csak attól, hogy az ágy szélére próbálok leülni. A sarkának pedig biztosan folyamatosan nekimennék. 

Forrás: Pinterest

Az ágyról ugyanaz a véleményem - kék-zöld foltok mindenhol :) -, de azért nézzétek meg, hogy a fa milyensége és egy kis játék a fallal és mennyire más! 

Forrás: Pinterest

A kék-zöld foltjaimat már hagyjuk is...brrrr... Viszont a fejvéget és a falat nézzétek meg. Egy LED szalag és a végeredmény igazán csábító! ;) A sötét tónusoknak köszönhetően ez inkább egy pasis háló.

Forrás: Pinterest

Egy finomabb, "női kéznyom, és gondolatok is vannak" verzióban, valahogyan így...

Forrás: Pinterest

vagy így... Itt a természetes hatású tapéta szépen körülöleli a tükröt, ami a LED megvilágítással fókuszpontot képez.

Forrás: Pinterest

Ha az jár olvasás közben folyamatosan a fejedben, hogy mennyire kopog majd a kobakod egy ilyen falon, amikor éppen elméred a dőlésszöget lefekvéskor...akkor neked erre lesz szükséged! Ugye, máris jobb! :)

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Az ágy fölött - ha van elég helyed - a fülke kialakítása is letisztult megoldás. Ide lehet tenni könyveket, a férfiak kedvencét: sok gyertyatartót ;) vagy más szép dísztárgyat. De itt kupi ne legyen! :)

Forrás: Pinterest

Ha pedig amúgy is kevés a hely a ruháknak vagy imádod ezt a fajta kuckózást, akkor körbe is lehet szekrénnyel venni az ágyat.

Forrás: Pinterest

Ha pedig mindent egyben szeretnél, akkor tessék! Van itt minden: szekrény, kárpitozott panel és kárpitos ágy is! ;) Egyébként, szerintem kellemes az összhatás és praktikus, a színeknek, nyitott polcoknak és a letisztult szekrény megoldásnak köszönhetően légies az összhatás.

Forrás: Pinterest

Remélem mostanra tudod, melyik az igazi?! Ha nem boldogulsz vele, akkor pedig keress bátran! ;)

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

Hálószoba titkok 2.

Az előző posztomban az ágy fejtámlákról meséltem. Ha nem találtad meg az igazit és különlegesebbre vágysz, akkor akár tovább is lehet gondolni! :) Mire célozgatok? Nagyon szép megoldás lehet, ha az ágy mögötti falra kerül valamilyen formában a kárpitozott panel. Meleg, kuckós és nagyvonalú lesz tőle a tér. Milyen legyen az anyaga? Ennek többnyire a képzelet és a stílus szabhat határokat! Fontos azonban, hogy kiállja az idő és a használat próbáját is, így leginkább bútorszövetekben, műbőrben, bőrben érdemes gondolkozni.

Nem kell feltétlenül az egész falat beborítani. Igaz viszont, hogy nagyobb szobának áll jól ez a fajta megoldás, mivel kissé összehúzhatja a teret optikailag.

Forrás: Pinterest

A panelek vonalvezetése is más hatást eredményez.

Forrás: Pinterest

A mennyezetig burkolt falnak már egészen más hatása van.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Ez a panelforma is érdekes, nyilván nem fog mindenkinél tetszést aratni, de nem is feltétlenül ez a cél. Szeretem hangsúlyozni, hogy az otthon nem a vendégeknek szól. Az otthon rólad - rólatok szól! ❤️️

Forrás: Pinterest

Ez is egy izgalmas ötlet, a fával kombinálva pedig nagyon meleg a hatás.

Forrás: Pinterest

Hasonló megoldás, de a stílussal és a színnel játszva, teljesen más az eredmény. :)

Forrás: Pinterest

Érdemes megfigyelni, hogy milyen szép kontúrt ad a sötétebb keret. A függőleges osztás pedig a szoba belmagasságát növeli optikailag. A Panelek különböző szélessége még egy kis csavart és dizájnt is visz bele. ❤️️

(Aki szemfüles máris észreveheti, hogy egy teljesen letisztult, fejtámlás ágy van a falpanelek előtt és egyáltalán nem zavaró. Sőt a kettő kombinálása még izgalmas hatást is eredményez. A különböző anyagok szerelmére is figyeljetek. Gyönyörű, ahogy a textúrák beszélgetnek...na jó, befejeztem! :D)

Forrás: Pinterest

Klasszikus kedvenc a tűzött panel. Itt a környezet is a finom megoldásokat, kiegészítőket és anyagokat hangsúlyozza. Klasszikus megoldásokat látunk, modern vonalvezetéssel és kiegészítőkkel kombinálva. Igen, erről nekem is a gazdagság és a drága bútor jut eszembe, de nézegetni is jól esik. :)

Forrás: Pinterest

És még egy pici csavar, hogy teljesen összezavarjalak benneteket! :) A geometrikus falpanel és a gombtűzött ágyvég találkozása. Elgondolkodtat, de mégis különleges. Én tudnám szeretni a saját hálómban! ;)

Forrás: Pinterest

Nem egyszerű a sok szépség között, igaz? Olyan jó tervezgetni, ábrándozni, beleszeretni, majd újat gondolni és végül benne aludni! :) 

Ha hasonló hálószobára vágysz, de nincs időd vagy nem tudod hogyan indulj el, keress nyugodtan! 

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/