Lakberendezés

Home Styler Studio

5 dolog, ami segíthet iskolakezdés előtt!

2019. augusztus 16.

Szerintem mindannyian örülünk, hogy még bőven tart a nyár és ebből az állapotból senkit nem szeretnék kirángatni! :) De az iskola közeleg és legalább gondolatban érdemes felkészülni rá. Különösen akkor igényel nagyobb odafigyelést és tervezést, ha most kezditek az első osztályt!

Emlékszek, amikor a kisfiam kezdte az iskolát, milyen izgatottan készülődtünk, tervezgettünk. Kicsit félve, kicsit sajnálva, hogy így eltelt az idő... Mikor mondtuk neki, hogy akkor most szükség lesz íróasztalra, székre, lámpára és mindenféle egyéb dologra az iskolakezdéshez, nagyon lelkes volt és szívesen vett részt a szobájának "iskolásra szabásában". Büszke volt rá, hogy ő már milyen nagy és milyen komoly dolgot kell velünk egyeztetnie! :)

Az első és legfontosabb dolog szerintem, hogy már a tervezgetésbe is vond be a szoba kis tulajdonosát! Hiszen az ő kis szobája lesz, ahol ő fog tanulni, játszani és aludni. Fontos, hogy a kis barátinak szívesen mutogassa, mert szereti! Természetesen a szülői józanságot érdemes belevinni a kis megbízóval történő egyeztetéskor és terelgetni, javasolni neki! :)

Nézzük, hogy mik azok a dolgok, amire mindenképp a legnagyobb figyelmet érdemes fordítani a dizájnon túl:

1. Az asztal lehetőség szerint úgy kerüljön a szobában elhelyezésre, hogy minél több legyen a természetes fény!

2. Nem minden szobában megoldható a természetes fény, ráadásul télen, iskola után korán is sötétedik. Tehát mindenképp szükséges lesz az asztalmegfelelőmegvilágítása egy jól megválasztott asztali- vagy állólámpával Ha komolyabb felújítás vagy éppen építkezés előzi meg a szoba kialakítását, akkor a konnektorra érdemes odafigyelni. Ne túl kellemes, ha a szoba egyik feléből a másikba kell átvinni a szükséges áramot, mondjuk hosszabbítóval... Nagyon fontos figyelni arra is, hogy a kis iskolás jobb vagy balkezes? Ez befolyásolja az íróasztal és a lámpa megfelelő oldali elhelyezését is.

3. Sok tárolóhelyre lesz szükség ahhoz, hogy az iskolai felszerelések elférjenek és rendet tudjon tartani az íróasztalán. Neked is segítség, ha mindennek van helye.

4. A helyes testtartáshoz érdemesebb ergonomikus forgószéket választani, mely állítható magasságú és a háttámlája is állítható. Ez egy ideig együtt tud "nőni" a kis iskolással és hamarosan sokat fog benne ülni és tanulni. Ezt akkor inkább a megfelelő pozícióban tegye.

5. Érdemes a tanuló rész leválasztása vagy valamilyen módon történő szeparálása a szoba többi részétől a nyugodtabb tanulás érdekében. Minél kevesebb az inger, annál kevésbé kalandozik majd el tanulás közben...de szerintem ezzel nem mondok újat! :) Ha nincs lehetőség a szeparálásra, akkor az vizuális eszközökkel is el lehet érni, valamennyit ez is segít.

+1 tipp: Gondoljátok végig a szoba tulajdonságait és lehetséges elrendezési lehetőségeket, figyelembe véve a fent megbeszélteket. Ha kialakult a végleges terv vagy akár adódott néhány verzió, akkor érdemes lerajzolni egy kockás lapra, hogy tudd a rendelkezésre álló hely méreteit vásárláskor. Annál nincs kellemetlenebb, mintha nem fér be vagy nem tud beülni a székére.

A következő posztomban a dizájnhoz adok egy-két gondolatindító ötletet! Jó tervezgetést addig is, persze csak a nyár maximális kiélvezése közben! :)

Ha kedvet kaptál valami újhoz és nem szeretnéd egyedül csinálni vagy csak az elindulás nehéz, keress bátran!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homestylerstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr2414999820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.05.06. 12:53:39

Jó cikkek. Szívesen olvasnánk cikkeket falpanel, 3d falburkolat témában is. Illetve szívesen írunk is. Termékeink: kerma.hu/referenciak-4 Üdvözlettel, Kerma Design falpanelek
süti beállítások módosítása