Lakberendezés

Home Styler Studio

Előszoba szekrény, érdemes figyelned és tervezned!

2019. június 24.

Hoztam ma egy olyan témát, amire érdemes gondolni az előszoba tervezése kapcsán! Nem nagy dolog, azaz nem tűnik annak. :) Képzeld el, hogy szépen kitaláltad az előszobába a lámpá(ka)t, kitaláltad, hogy milyen legyen a mennyezetig futó, "mindentelnyeletekvele" szekrény. Boldog vagy, hiszen végre olyan lesz, amilyennek mindig is elképzelted! De mégis van valami, amire nagyon kevesen gondolnak, amire ha nem figyelsz, kellemetlen pillanatokat fog okozni! Azzal nem mondok újat, hogy az előszoba sok otthon esetében nem a hatalmas térről szól, hanem inkább a "centizésről". Ha nálad is ez a helyzet - és nem tolóajtós szekrényt szeretnél azért mert nem tetszik, vagy mert nincs rá elegendő helyed -, akkor úgy érdemes tervezned, hogy azt is megvizsgálod, vajon a szekrényajtó nem fog-e beleakadni az előszobába tervezett függőlámpa kábelébe? Ha mennyezeti lámpát szeretnél, akkor pedig ne csak a kiállás helyéhez viszonyíts, hiszen a mennyezeti lámpának mindenképp lesz átmérője és magassága (mennyezettől lefelé értem :), a belógását), alakzattól és stílustól függetlenül. (Ha süllyesztett szpot vagy led megoldás lesz, akkor nem is kell tovább olvasnod, csak ha érdekel.)

Nyilván az előszoba adottságaitól és az otthonod stílusától nagyban függ, hogyan érdemes tervezni. Néhány tippet azért mindenképp szeretnék adni, amivel elkerülhető a baj. Remélem lesz, amelyik segít! :) Figyelsz az ajtók nyitási méretére (azaz, ha kinyitod, levered vele a lámpát vagy nem :) ), ha a tervezett szekrény méretei és az ésszerűség, valamint az esztétika megengedi.

Geräumiger Flur   - Shtepi -   #Flur #Geräumiger #Shtepi

Forrás Pinterest

Forrás Pinterest

Apartment Entrance Foyer House 63 Ideas #house #apartment

Forrás: Pinterest

Mennyezeti lámpa esetében, ha nem túl magasak a lámpák, akkor egy izgalmas megoldás lehet akár bútorlappal rátakarni. Így az ajtó alacsonyabbról tud indulni és máris a mennyezeti lámpa alsó síkja alá fog nyílni.

Mudroom Ideas - With these beautiful mudroom ideas, you can make that cluttered entranceway one of one of the most properly designed places in your house. Whether your design is. #mudroomideas #mudroom #mudroompinterest

Forrás: Pinterest

Katowice apartment with bright and cozy interior Superpozycja architekci (15)

Forrás: Pinterest

Ha idejében eszedbe jut és előre tervezel, azaz már a mennyezeti lámpát is kinézted vagy akár meg is rendelted, akkor gipszkartonnal is lehet segíteni a helyzeten. Így is a szekrényajtó teteje lejjebb kerül és nem ütközik majd a mennyezeti lámpába.

Интерьер кухни-гостиной

Forrás: Pinterest

20+ Delicate Wardrobe Designs Ideas For Nowadays

Forrás: Pinterest

Persze szabadon is hagyható vagy alacsonyabbra tervezhető az új szekrény, de én nem szeretem azt a megoldást alkalmazni, ahol már egy tárolókosár se fér el a tetején. Miért? Egyszerűen azért, mert könnyebb rendet és tisztaságot tartani. Ez a "rés" pedig egy jó kis búvóhely lesz a porcicáknak, amit kizárólag létrán táncolva lehet takarítani, azt is csak tüzes szavak mormolása közben. :)

→102 Fotos para Renovar seu Hall de Entrada - Decostore. Piso de madeira, armario planejado branco, pendurador, cabideiro, espelho retangular, futon, parede branca.

Forrás: Pinterest

Függeszték esetén, ha a tervezett helyen beleakadna az ajtó, akkor az már egy picit bonyolultabb kérdés. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy biztosan, csak nyíló ajtó kerülhet a szekrényre? Ha a válasz igen, akkor méricskélni kell és kitalálni, hogy vajon az oldalra nyíló ajtóval vagy a felfelé nyíló ajtóval lehet megoldani a helyzetet. Ha így nem születik szép megoldás, akkor nézd meg, milyen lenne, ha a függeszték(ek)et másként osztanád el, esetleg kevesebb kerülne fel vagy más helyre. Ha végül egyikkel se boldogulsz, akkor próbálj meg mennyezeti lámpákkal vagy akár süllyesztett szpot megoldásokkal megbarátkozni. Hidd el minden stílushoz fogsz szépet találni, ha előre tervezel!

 

entrance hall

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest

Reforma de Apartamento em Moscou por Geometrium DS - Apartamento Jovial - Apartamento Decorado - Decoração de Apartamento - Apartamento Integrado - Sala Integrada - Cozinha Integrada - #BlogDecostore - Hall Decorado - Decoração de Hall - Ladrilho Hidráulico - Piso Hidráulico - Parede Marrom - Hall de Apartamento

Forrás: Pinterest

Фото дизайн-проект интерьера квартиры г. Москва, Ленинский пр-т, д. 107, к. 1, 105 кв.м. 126 000 руб. - 

 Forrás: Pinterest

Most valószínűleg elgondolkodtál a fentieken... Remélem, még idejében szóltam és tudtam neked segíteni! :)

Ha pedig szeretnéd átbeszélni, akkor keress bátran!

Home Styler Studio - Kocsis-Cséfán Hajnalka lakberendező

e-mail: hajnalka.kcs@homestyler.hu

instagram: https://www.instagram.com/homestylerstudio/

facebook: https://www.facebook.com/homestylerstudio/

web: https://homestylerstudio.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://homestylerstudio.blog.hu/api/trackback/id/tr1814909796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása