Lakberendezés

Home Styler Studio

5 dolog, ami segíthet iskolakezdés előtt!

2019. augusztus 16.

Szerintem mindannyian örülünk, hogy még bőven tart a nyár és ebből az állapotból senkit nem szeretnék kirángatni! :) De az iskola közeleg és legalább gondolatban érdemes felkészülni rá. Különösen akkor igényel nagyobb odafigyelést és tervezést, ha most kezditek az első osztályt!

Emlékszek, amikor a kisfiam kezdte az iskolát, milyen izgatottan készülődtünk, tervezgettünk. Kicsit félve, kicsit sajnálva, hogy így eltelt az idő... Mikor mondtuk neki, hogy akkor most szükség lesz íróasztalra, székre, lámpára és mindenféle egyéb dologra az iskolakezdéshez, nagyon lelkes volt és szívesen vett részt a szobájának "iskolásra szabásában". Büszke volt rá, hogy ő már milyen nagy és milyen komoly dolgot kell velünk egyeztetnie! :)

Az első és legfontosabb dolog szerintem, hogy már a tervezgetésbe is vond be a szoba kis tulajdonosát! Hiszen az ő kis szobája lesz, ahol ő fog tanulni, játszani és aludni. Fontos, hogy a kis barátinak szívesen mutogassa, mert szereti! Természetesen a szülői józanságot érdemes belevinni a kis megbízóval történő egyeztetéskor és terelgetni, javasolni neki! :)

Nézzük, hogy mik azok a dolgok, amire mindenképp a legnagyobb figyelmet érdemes fordítani a dizájnon túl:

1. Az asztal lehetőség szerint úgy kerüljön a szobában elhelyezésre, hogy minél több legyen a természetes fény!

2. Nem minden szobában megoldható a természetes fény, ráadásul télen, iskola után korán is sötétedik. Tehát mindenképp szükséges lesz az asztalmegfelelőmegvilágítása egy jól megválasztott asztali- vagy állólámpával Ha komolyabb felújítás vagy éppen építkezés előzi meg a szoba kialakítását, akkor a konnektorra érdemes odafigyelni. Ne túl kellemes, ha a szoba egyik feléből a másikba kell átvinni a szükséges áramot, mondjuk hosszabbítóval... Nagyon fontos figyelni arra is, hogy a kis iskolás jobb vagy balkezes? Ez befolyásolja az íróasztal és a lámpa megfelelő oldali elhelyezését is.

3. Sok tárolóhelyre lesz szükség ahhoz, hogy az iskolai felszerelések elférjenek és rendet tudjon tartani az íróasztalán. Neked is segítség, ha mindennek van helye.